Op welke manieren neem je beelden op met een ip-camera?

Ip-camera beelden opslaan head

Met een ip-camera houd je op afstand je woning of kantoor in de gaten. Bij elke ip-camera zit tegenwoordig een app voor iOS en Android. Daarmee kun je live meekijken op je camera. Als je geen professionele beveiliger bent, wil je waarschijnlijk alléén de beelden terugkijken waarop daadwerkelijk iets gebeurt. Er zijn verschillende manieren om de bewakingsbeelden op te slaan. Op deze pagina vergelijken we de 4 meest populaire methoden met elkaar. Wil je deze methoden toepassen op een Foscam ip-camera? Kijk dan op de volgende pagina:

Hoe kan ik beelden van mijn Foscam ip-camera opnemen?

In de cloud

Ip-camera cloud

Een cloud camera slaat de opgenomen beelden niet lokaal op, maar stuurt ze naar de cloud. Bijvoorbeeld naar een dienst van de fabrikant of naar bekende providers als Dropbox, OneDrive of Google Drive. Op die manier heb je altijd toegang tot je gegevens. Waar je ook bent. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.

Ip-camera heeft eendienst voor cloudopslag
VoordeelEen cloud camera is altijd via internet te benaderen en de installatie is plug and play. Je hebt geen netwerkkennis nodig.
NadeelJe kunt de beelden maar een korte periode terugkijken. Daarna betaal je abonnementskosten.
Divider advies

Op een SD kaart

Ip-camera SD kaart

Ondanks dat een ip-camera geen harde schijf heeft, kun je wel een geheugenkaartje invoegen via het (micro)SD slot. Op dit kaartje sla je de videobestanden lokaal op, zonder dat je apparatuur als een NAS of computer aan hoeft te sluiten. De beelden op het kaartje bekijk je via de app of door het kaartje in je mobiele telefoon, tablet of laptop te plaatsen.

Ip-camera heeft een(micro)SD slot
VoordeelJe slaat de camerabeelden lokaal op en hoeft ze niet online te bewaren.
NadeelDe maximale grootte van een SD kaart voor een ip-camera is 32 GB. Daarmee kun je ongeveer 5 dagen opnemen.
Bekijk alle ip-camera's met een SD kaartslot
Divider advies

Op een NAS

Ip-camera NAS

Wil je veel beelden op kunnen slaan? Tover dan je NAS om tot een bewakingssysteem. De 'surveillance system' software maakt je ip-camera overal toegankelijk. De camera's nemen op wanneer jij dat wilt en je kunt dagen aan beeldmateriaal opnemen. Ga voor continu opnemen of stel regels in waarna de opname wordt gestart. Een NAS moet zijn aangesloten op je (thuis)netwerk, daar is enige technische kennis voor nodig.

Ip-camera heeft eenftp-adres om een NAS mee te verbinden
VoordeelJe kunt de beveiligingsbeelden op je eigen NAS opslaan. Zo kun je ze overal benaderen.
NadeelDe aanschafprijs van een NAS ligt heel wat hoger dan bij een SD kaartje.
Divider advies

Op een pc

Ip-camera pc

Verbind je jouw bewakingsbeelden vanwege privacyredenen liever niet met het internet? Gebruik dan je pc of laptop om de opnames op te slaan. Die computer is via het netwerk verbonden met jouw camera.

Ip-camera heeft nodigeen pc die dag en nacht aanstaat
VoordeelDoordat je de beveiligingsbeelden op je pc opslaat, blijven ze binnen jouw veilige netwerkomgeving.
NadeelOm de beelden op te slaan moet je pc dag en nacht aan staan.
Divider advies

Lukt het niet?

Heb je aanvullende vragen of wil je graag advies bij aanschaf van je ip-camera? Neem dan contact op met onze klantenservice.


Bekijk alle ip-camera's

Eerder bekeken door jou